אזרחות רומנית ודרכון אירופאי

הדרך להוצאת דרכון רומני מעולם לא הייתה פשוטה יותר!

הרפובליקה הרומנית – רומניה – România היא מדינה הממוקמת בדרום-מזרח אירופה וגובלת עם אוקראינה, מולדובה, הונגריה, סרביה ובולגריה ונחשבת לאחת המדינות המרתקות ביותר מבחינה היסטורית, תרבותית ואתנית ביבשת אירופה (ברומניה לבדה נמצאים 7 אתרים שהוכרו כ ״אתר מורשת עולמית״ על-ידי אונסק״ו).

רומניה מונה מעל ל- 21 מיליון תושבים כאשר כ- 90% מהם מוגדרים כ ״רומנים״. 10% הנותרים משתייכים לקבוצות אתניות שונות כגון הונגרים, צוענים, אוקראינים, רוסים ועוד. התושבים מתגוררים ב- 41 המחוזות המחלקים את רומניה (עיר הבירה, בוקרשט, נחשבת ליחידה נפרדת הכוללת סקטורים (״מיני מחוזות״ משלה). הדת השלטת במדינה הינה הנצרות האורתודוקסית עם מעל ל- 85% מהאוכלוסייה במדינה.

השפה הרשמית ברומניה היא רומנית המדוברת על-ידי 91% מהאוכלוסייה, כאשר השפות הזרות המלומדות בבית-הספר הינן אנגלית וצרפתית. שפות נוספות המדוברות ברומניה הינן הונגרית (בעיקר במחוז טרנסילבניה  Transilvania), גרמנית, ורומאני (שפת הצוענים).

רומניה הצטרפה בשנת 2004 לברית נאט״ו וב- 1.1.2007 צורפה לאיחוד האירופי. המטבע הרומני הוא ה ״לאו הרומני״  (Leu) ולא האירו, וזאת לאחר שרומניה שהיתה אמורה לאמץ את המטבע האירופי בשנת 2014, החליטה לא לעשות כן.

0 +

שנות ניסיון

רוצה לברר פרטים נוספים אודות זכאותך?

100% הצלחה!

Hidden
Hidden
Untitled
Hidden
0 +

לקוחות פעילים

יהדות רומניה

כעושר ההיסטוריה של רומניה, כך ההיסטוריה המפוארת, העתיקה והחשובה של יהדות רומניה, אשר רובה הושמדה בשואה. לפני מלחמת העולם השניה, חיו ברומניה כ- 850,000 יהודים כאשר לאחר המלחמה נותרו בה כ- 425,000 יהודים. מסוף המלחמה ועד סגירת שערי רומניה עזבו עוד כ- 200,000 יהודים ובתחילת שנות ה- 50 עוד כ- 100,000 יהודים. במפקד מדינתי שנערך בשנת 2002 ברומניה, חיו כ- 6,200 יהודים בלבד.

עד למהפכה הרומנית של 1989, יהודים רבים, אשר רצו לעזוב את גבולות המדינה ובעיקר לעלות למדינת ישראל, נתקלו בקשיים רבים מאחר והעזיבה ו/או העלייה נחשבו להצבעת אי-אמון בשלטון הקומוניסטי ולמרות זאת, נעשו מאמצים רבים, בעיקר מצד מדינת ישראל וארגונים יהודיים לשכנע את השלטונות, לתת ליהודי רומניה לעלות לישראל, אך לא בחינם. השלטונות הרומניים דרשו תמורה בגין אישורי היציאה בשווי כסף ובדמות הקלות מסחריות, ציוד, הלוואות מדינתיות בגין כל עולה ועולה ולפי תעריף קבוע וידוע מראש.

מעבר לתמורה ששילמה מדינת-ישראל והארגונים השונים, גם העולים, נדרשו לשאת בעלויות רבות בדמות אגרות, היטלים ותשלומים שונים לשלטונות הרומניים כאשר המטרה היתה לנשל אותם מנכסיהם לפני שאלו עוזבים את המדינה. כל יהודי קיבל אישור לקחת איתו 70 קילוגרמים של חפצים משומשים, בגדים לרוב. אסור היה לקחת תכשיטים (למעט טבעת נישואין וזוג עגילים לאישה) ואיסורים רבים אחרים.

חמור מכל, כל יהודי אשר ביקש לעלות ארצה, נדרש לשלם ״אגרת ויתור״, לוותר על אזרחותו, להשאיר את כל רכושו במדינה ומי שהיה ברשותו נדל״ן, נדרש ״לתרום״ אותו למדינה ולמרות הכל- החיים הבלתי-נסבלים כיהודים נרדפים והשאיפה לצאת מרומניה ולעלות לישראל גברה על הכל.

האזרחות הרומנית שלך נמצאת במרחק קליק אחד

לבדיקת זכאות ללא עלות
או התחייבות לחצו כאן

הזכות לקבלת האזרחות הרומנית והדרכון הרומני

עם השנים ולאחר המהפכה בשנת 1989, אז המשטר הדיקטטורי ברומניה החל להשתנות לכיוון הדמוקרטיה, החלו השלטונות במדינה בחקיקה חדשה בנושאים מגוונים ובין היתר, בחוקי תושבות, אזרחות ומעמד, בנסיבות כאמור לעיל, עת עזבו היהודים את רומניה, אם כאשר נדרשו ״לוותר״ על אזרחותם, אם זו נשללה מהם ואם במקרה בהם האזרחות שרירה וקיימת ואף לא ידעו זאת.

מספר לא רב של ישראלים, הן שנולדו ברומניה והן צאצאיהם, מימשו את זכותם לאחר חקיקת החוקים הנ״ל וקיבלו אזרחות רומנית, אך לאחר צירופה של רומניה לאיחוד האירופי, ההתעניינות נעשתה עצומה ועשרות אלפי ישראלים כבר מימשו את זכותם וקיבלו את האזרחות הרומנית ומכוחה את הדרכון הרומני- הדרכון האירופי.

חשוב לדעת, כי החוקים והתקנות שהותקנו מכוחם הינם מורכבים וכוללים סעיפים ותתי סעיפים שונים ובהם דרישות שונות ותנאים שונים, בהתאם לנסיבות ולנתונים משתנים רבים ולכן יש לבחון את הנתונים ואת המידע ביתר זהירות, במקצועיות וברגישות שכן פנייה ודרישת האזרחות שלא בהתאם ל״מסלול״ החוקי הנכון, כרוכה בהשקעת משאבים רבים לשווא ולכן חשוב לבחור באנשי שירות ומקצוע החיים ונושמים את התחום, בעלי-ניסיון ושאנשי המקצוע המועסקים מטעמם (עורכי-דין, חוקרים, נוטריונים, מתורגמנים וכו׳) פועלים במקום שבו הכל קורה- ברומניה עצמה.

0 +

אזרחים חדשים

דרכון רומני זכאות
0 +

משרדי עורכי דין ברומניה

הזכאות והזכאים לאזרחות רומנית ודרכון רומני- דרכון אירופי

כאמור, כל אדם וכל משפחה מביאה עמה מידע ונתונים שונים, אשר יש בהם כדי לשנות את ה״מסלול״ החוקי הנדרש ואת אופן הגשת הבקשה וניהול ההליך, אך באופן כללי ניתן לומר כי:

  • הזכאות הינה: להיות אזרח רומני ולהחזיק בדרכון רומני- דרכון אירופי המאפשר, בין היתר, לחיות, לעבוד, לשהות, ללמוד ולסחור בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי.
  • הזכאים הינם: ילידי רומניה, צאצאיהם (ילדים), ילדי צאצאיהם (נכדים) ואף ילדי ילדי צאצאיהם (נינים) במקרים מסוימים.

דרכון רומני = דרכון אירופי

28 מדינות באירופה (נכון להיום) מהוות את ״האיחוד האירופי״- מעין ״מדינת-על״ בעלת מוסדות מוסכמים, חוקים, ארגונים ומדיניות הגנה משותפת לרווחת האזרחים והתושבים, תוך שמירה על ריבונותן של כל אחת המדינות בהתאם למאפייניה.

כל אזרח מכל אחת ממדינות האיחוד האירופי, ורומניה ביניהן, זכאי לעבור באופן חופשי בין כל מדינות האיחוד, להגר, לגור ולשהות בכל אחת מהמדינות ללא הגבלה וללא תנאים, מורשה לעסוק במסחר ו/או לעבוד בשוק העבודה ללא אישורים מיוחדים וזכאי לעשות שימוש בשירותי הבריאות, הרווחה והחינוך שבמדינתו ו/או בכל אחת מהמדינות האחרות שבאיחוד האירופי.

במהלך השנים ולבטח מאז צורפה רומניה לאיחוד האירופי ביקשנו לשאול את הפונים אלינו ואת הלקוחות שלנו, מה הסיבה בגינה הם מבקשים לקבל אזרחות רומנית ולהחזיק בדרכון רומני. בטרם רומניה צורפה לאיחוד הסיבה העיקרית היתה רצון לשייכות, שורשים, היסטוריה ועיסוק במסחר ונדל״ן. לאחר צירופה של רומניה לאיחוד האירופי, נוספו סיבות והן השקעה בנדל״ן ברחבי אירופה, מסחר, הגירה ובעיקר לימודים עבור הילדים ועבור הנכדים, בחינם או בסבסוד משמעותי במוסדות היוקרתיים הרבים להשכלה גבוהה באירופה. בשנתיים-שלוש האחרונות, מעבר לסיבות ולהטבות האחרות, נוספה סיבה נוספת והיא ״שתהיה אופציה אחרת, בטח בעולם המשוגע שאנחנו חיים בו- תמיד טוב שיש אפשרות בחירה, זה נותן שקט נפשי, גם אם לא נעשה בזה שימוש״.

דילוג לתוכן